Clean with kindness. To je motto značky Simple Goods, která vznikla z přesvědčení, že věci se dají dělat lépe. Její zakladatelé hledali a nenašli netoxické čisticí prostředky, zcela bezpečné pro svou rodinu, mazlíčky i životní prostředí, a tak se vydali na cestu za důvěryhodnými, odpovědnými, udržitelnými a přírodními čističi vhodnými pro každý povrch domácnosti sami.

Produkty Simple Goods jsou vyrobené z jemných, přírodních a rostlinných ingrediencí poháněných probiotickými „dobrými bakteriemi“ a ovoněné 100% přírodními a organickými esenciálními oleji. Všechny doplňky jsou pak vyvinuté podle zásad udržitelnosti, jsou trvanlivé a co nejvíce přírodní. Většina produktů splňuje certifikace Ecocert, Indoor Air Controlled a Fair Trade. 

 

Probiotika

Zapomeňte na čištění s pomocí chemikálií nešetrných k lidskému zdraví ani přírodě. Se Simple Goods neplatí ani populární slogan "Zničí 99,9 % bakterií", naopak. Jejich produkty totiž čistí stejně jako příroda samotná. Díky nim ve své domácnosti budete udržovat zdravou mikroflóru pomocí vrstvy "hodných bakterií" - probiotik. Mikroskopické nečistoty totiž rozkládají na drobné částečky a "jedí" je - a to nejenom při samotném použití, ale ještě asi 5 dní po něm. 

A co bakterie a odpadní voda? Po spláchnutí do odtoku se navrací do přirozeného cyklu a pokračují v degradaci organického materiálu a jeho přeměně na oxid uhličitý a vodu. Pomáhají tak udržovat přirozenou mikroflóru v přírodě. Produkty Simple Goods jsou jemné, pH neutrální a 100% biologicky odbouratelné.

 

Bioplasty

Obalové materiály značky Simple Goods jsou vyvinuté s cílem omezit používání plastu (vyrobeného z ropy a plynu) a zbytečnou přepravu vody, a zároveň podpořit recyklaci a opětovné použití plastových lahví. Všechny PET lahve Simple Goods jsou vyrobeny ze 100% PCR (znovu použitý plast), který má asi o 70 % nižší uhlíkovou stopu než použití původního plastu. Všechny HDPE lahve Simple Goods jsou vyrobené ze 100% bio plastu. Ten se vyrábí z CO2 neutrálních zdrojů organické biomasy, jako je cukrová třtina, sláma nebo celulóza. Na rozdíl od ropy a plynu je biomasa obnovitelným zdrojem.

 

Rozložitelné

Všechny složky produktů Simple Goods pochází z přírody, a proto jsou 100% biologicky rozložitelné. Většina běžných čisticích prostředků obsahuje složky, které jsou škodlivé pro přírodu i naše zdraví. Slovo biodegradabilní je navíc často používané i zneužívané v rámci marketingu. Co to ve skutečnosti znamená? Ve zkratce: ingredience v čisticích prostředcích Simple Goods jsou po použití snědeny, přeměněny a zařazeny zpět do přirozeného koloběhu. Bakterie vyskytující se v přírodě tyto složky jednoduše rozpoznají, a přemění je na oxid uhličitý a vodu. 

 

Cruelty free

Zákony EU zakazují testování na zvířatech v rámci Evropské unie, ale protože mnoho zemí mimo EU testování na zvířatech umožňuje, je stále možné koupit suroviny, které tímto procesem prošly. Jedním ze základních přesvědčení Simple Goods (i nás) je, že jejich produkty musí být bezpečné pro lidi, zvířata a planetu. Proto jsou všechny jimi používané ingredience bezpečné, bez škodlivých látek a nebyly testované na zvířatech. 

 

Ecocert

Ecocert je standardem pro přírodní čisticí prostředky. Vznikl v roce 2006 ve spolupráci se všemi zainteresovanými stranami v jejich hodnotovém řetězci, tedy dodavateli, výrobci i distributory, a jeho certifikaci mají všechny tekuté čisticí prostředky Simple Goods. Aby si ji značka udržela, provádí každoroční audity, ve kterých znovu ověřuje všechny produkty a firemní procesy. Všechny auditované společnosti, jejichž produkty jsou certifikovány jako Ecocert, se zavazují vyvinout vlastní systém environmentálního managementu s cílem snížit spotřebu vody a energie a zlepšit nakládání s odpady a odpadními vodou.

 

Vůně

Kromě všech výše zmíněných pozitivních vlastností se produktům Simple Goods nedá upřít ještě jedna věc: voní nádherně, a navíc ještě několik dní po použití. Osobně vyzkoušeno 👌 A to všechno "jen" díky čistým esenciálním olejům - žádné umělé parfemace. Už vás nemusí kvůli úklidu třeba koupelny štípat oči, naopak - budete si k ní pořád chodit přičichávat. 

 

Vyzkoušejte sami 🤍