Mega box
Perfect for parties!
Was $50.00
Now $40.00
Věděli jste, že na 4. října připadá každý rok Den skořicových šneků? Nenechejte si ujít tuhle skvělou příležitost vlastnoručně si tuto slavnou skandinávskou pochoutku upéct. Aby vám to šlo co nejlépe, podělíme se o jeden z receptů z nádherné knížky Nordic Winter Cookbook od Violy Minervy Virtamo. Takových receptů a překrásných fotografií finské přírody je plná 🤍
35 min. + 1 h 15 min
Asi 20 až 25 šneků
Na těsto:
Na náplň:
Navíc:
1. Máslo na těsto nechejte rozpustit.
2. Vlažné mléko, rozdrobené droždí, vejce, cukr, kardamom (příp. i perníkové koření) a sůl dejte do mísy a míchejte, dokud se ingredience nepropojí.
3. Postupně přidávejte mouku a míchejte. Až je těsto příliš tuhé, začněte ho za postupného přidávání většiny mouky hníst.
4. Těsně před koncem vlijte rozpuštěné máslo, dáte hněťte a přidejte i poslední zbytek mouky. Hněťte ještě 5 minut, aby bylo těsto pěkně vláčné. Mělo by být hladké a nelepit se ke stěnám nádoby.
5. Zakryjte mísu čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi hodinu kynout, dokud těsto nezdvojnásobí objem.
6. Troubu předehřeje na 220 °C.
7. Těsto přendejte na pomoučený povrch, chvíli propracujte a poté rozdělte na poloviny. Vyválejte dva obdélníky velké asi 30 x 50 cm.
8. Máslo na náplň nechejte rozpustit a potřete jím oba obdélníky. Posypejte rovnoměrnou vrstvou cukru, skořice a případně i perníkového koření.
9. Obdélníky těsně srolujte po delší straně a z každého nakrájejte asi 10 šneků. Rozložte je řezem dolů/nahoru na plechy vyložené pečicím papírem a každý ze středu lehce rozplácněte.
10. Ještě jednou vše zakryjte utěrkami a nechejte 10 minut kynout. Poté šneky opatrně potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte trochou cukru. Pečte 13-18 minut dozlatova. Nenechejte je usušit! Po vychladnutí uchovávejte zakryté při pokojové teplotě.
Dobrou chuť 🤎
Chcete čas od času dostat e-mail s novinkami z našeho světa a zároveň slevu 10 % na váš první nákup? Přihlaste se k odběru našeho newsletteru ✨